Status Sogndal Handball, 12.10.2016

Sogndal Handball har endt opp i en utfordrende situasjon dette halvåret. Med idrettshallen stengt fram til jul har arbeidet for sportslig leder gått mye på å finne treningslokaler til alle lagene våre. Med kun en ren håndballhall i kommunen har dette vært vanskelig. Men etter mye jobb har vi nå landet treninger for alle sammen. Vi har spredd oss godt utover i egen og nabokommune, mens mesteparten av våre treninger forgår på Leikanger. Vil fortsette denne artikkelen med å sende an vanvittig stor takk til Syril Håndballklubb som har åpnet dørene for en klubb i nød. Klubben har redusert sitt eget treningstall og areal for å hjelpe oss, noe vi i håndballklubben setter vanvittig stor pris på. I tillegg så trener lagene våre på Ylvisåker (Norane Skule), Sognahallen og gymsalen på Trudvang. Vi var også en liten tur innom folkehøgskolen i Sogndal, noe vi avbestilte da tidene dessverre ikke passet for vår del, samt en time i uka i Gaupne idrettshall.

Serien er i gang for flere av lagene våre, og seniorlagene som begge satser mot opprykk har hatt en god start. Herrelaget står med 5 av 6 mulige poeng, og damelaget står med 2 av 2 mulige poeng. Flere av våre aldersbestemte lag har også satt i gang, med noe varierende resultat, men det er godt å være igang.

I år har vi økt medlemstallet vårt, noe som er gledelig for alle sammen. Vi har i år følgende lag i seriespill: J9 (flere lag), G9 (flere lag), J11 (to lag), G12 (to lag), J13, G14, J15 (to lag), G16, Damer senior (søkt om to lag) og herrer senior. Nytt fra i år er at vi prøver oss på håndballskole for jenter og gutter i første til tredje klasse, noe vi håper kan bli en suksess.

Vi har også gjennom denne turbulente starten fått med oss en spiller på regional landslagssamling (Stina Wigum), noe som er veldig gledelig for oss som klubb, og ikke minst spilleren selv.

Nå ser hele håndballklubben fram til fortsettelsen av sesongen, og gleder oss til vår fylkeskommunale idrettshall åpner igjen etter oppussing på nyåret.